רצינו לדבר בקצרה על אותם התנאים הנחוצים עבור גופנו לכדי להגיע לפותנציאל המלא של פריון, ואת הדיון נעשה דרך הנקודות של Ren Mai במחמם התחתון. מקוות שדיון מעניין זה ייתן לכם רעיונות לטיפולים פוריים.
קרא עודבמאמר זה נתמקד בשלב החשוב ביותר בטיפול IVF – שלב גירוי הזקיקים במטרה להגיע לכמות נאותה ואיכות טובה של ביציות לצורך השאיבה וההפריה העתידיים. לא תמיד הצפי של הרופא מתממש בשלב זה: לעתים תתכן כמות נמוכה של זקיקים או עצירה בהתפתחותם, או הופעת גורמים אחרים כגון ציסטות וגירוי יתר של השחלות. לצד זה, גם אם הצפי מתקיים ויש כמות יפה של זקיקים ומספר גדול של ביציות שנשאבות, קורה לעתים קרובות שלא כולן איכותיות מספיק ולא שורדות את שלב ההפריה או ההתחלקות התאית במעבדה. למרות כל החידושים, אין כיום אמצעי מוכר שיכול להשביח את איכות הביציות (בשונה מתהליך השבחת הזרע הקיים בפריון הגבר). כאן רפואה סינית נכנסת לתמונה!
קרא עודאחת המטרות החשובות שלנו בליווי מטופלות פריון היא לשמור על התקשורת הפתוחה בין המחמם העליון לתחתון על מנת לעזור לאישה להתחבר לתקווה ולא ליפול לייאוש. לא נדון במאמר זה באסטרטגיות הטיפול השונות להשגת מטרה זו, אלא נמחיש רק אחת מהן דרך הדיון על שלושת נקודות הדיקור – Cv6, Cv17 ו Lu7.
קרא עודבמהלך ההוראה שלנו אנו נשאלות רבות לגבי SP6 - האם מותרת או אסורה לדיקור בהיריון?. חלק מהגישות אוסרות שימוש בה, למעט זירוז לידה, גישות אחרות ממליצות עליה לדיקור ומוקסה לאורך כל הטרימסטר הראשון. לדעתנו נקודה מיוחדת זו מגלמת בתוכה את כל התנאים ההכרחיים לקיום תחילת ההיריון.
קרא עודטיפול ל"היפוך עובר" הוא אחד הטיפולים הנפוצים שעבורו אנו פוגשים נשים הרות בקליניקה. מצד אחד, הוא טיפול מהיר של מפגש אחד או שניים, בהם לא תמיד נכיר לעומק את המטופלת. מצד שני, הוא טיפול הדורש דיוק רב והבנה מעמיקה של האבחנה המבדלת. במאמר זה רצינו להדגיש ולחדד חשיבות הגישה האבחנתית לטיפול "היפוך עובר", לעומת הגישה "על טייס אוטומטי". מאמר זה הוא וריאציה מחודשת של מאמר שלנו אשר נכתב ב 2016 והתפרסם באתר "סינית".
קרא עודשלבי הביוץ, ההפריה, ההשרשה וכמובן ההתפתחות והגדילה של העובר, כולם מתרחשים במרחב של Dai Mai, אשר מייצג את החיבור בין גוף לנפש האדם. פרושו של Dai Mai - ללכת בדרך מאוגדת ומאורגנת, לאפשר הליכה בדרך ה DAO, דרך בה כל המרכיבים של הגוף והנפש מאוגדים, מסונכרנים ופועלים למטרה אחת. כיצד נסללת דרך זו? היא נסללת מתוך חיבור האדם לעבר, לעתיד ולהווה.
קרא עוד