עוד מימי האיכר השמיימי, Shen Nong והקיסר האגדי Huang Di , הטעמים הוזכרו כחלק מהותי בהבנת דינמיקת האיברים ודינמיקת הטיפול. טעם, הוא אחד ממרכיבי טבע הצמח, יחד עם טמפרטורה, חלק הצמח שבשימוש, צבעו, מרקמו וזמן קטיפתו. במאמר זה, שרון גמזו מביאה מתוך 3 פרקים ב Su Wen ומקלאסיקת צמחים בודדים Shen Nong Ben Cao Jing את חשיבות הטעם ומביאה את הכתוב להבנה פרקטית דרך הבנת הצ'י של כל טעם - מהו כיונו, מהי דרך פעילותו וכיצד שילובי טעמים בפורמולות יוצרים את אופן פעילותה המדוייק.