את שרון אנו מכירות מעל עשור, התחנכנו וגדלנו תחת אותם מורים שלימדו אותנו לאתגר את החשיבה שלנו, להבין דברים מהשורש, לאבחן דופק, להבין את נקודות הדיקור ולבנות טיפולים מאוזנים - הלימוד המשותף שלנו ברובו עסק בדיקור. לשמחתנו שרון המשיכה את לימודיה גם בכל הנוגע בצמחי המרפא וגם בתחום הזה היא הגיעה למורים שחזרו אחורה לבסיס, למקורות, לפשטות (המורכבת ) של צמחי המרפא, כעת היא מוכנה להפיץ את הידע והנסיון שלה הלאה, במטרה לחיזוק הידע, הביטחון והדיוק גם בכתיבת פורמולות אישיות ומתן פורמולות פטנט. אנחנו שמחות ונרגשות להציג שיתוף פעולה של רפואה סינית למשפחה עם קולגה ותיקה, שרון גמזו. אנחנו נרגשות לתת לשרון את קדמת הבמה בתחום הצמחים, אנחנו סמוכות ובטוחות כי השילוב בנינו ירגיש לכם כמו שתי וערב, כך שתורת הדיקור ותורת הצמחים ישתלבו בצורה מאוזנת ויתנו לכם מענה שלם עבור המטופלים.
קרא עודמאמר זה אנחנו כותבות בשיתוף פעולה, שרון גמזו יחד עם רפואה סינית למשפחה, במטרה להציג דרך חשיבה והסתכלות רחבה ועם זאת פשוטה על התאמת פורמולות בתחום פוריות האישה ועל מנת להזכיר למטפלים המלווים נשים בתהליכי פוריות על חשיבות השימוש בצמחים.
קרא עודצמדי צמחים שפועלים יחד, Dui Yao , נמצאים בשימוש אלפי שנים ונמצאים בקלאסיקות החשובות ביותר של רפואת הצמחים. צמדי צמחים יכולים להיות פורמולות קטנטנות העומדות בפני עצמן, זאת גם דרך נהדרת להבין פעילותן של פורמולות גדולות יותר, שבהן הם נמצאים. השימוש בצמדים והבנת הרעיונות שלהם, יעזרו לכם בעבודה מעשית קלינית לטפל בהצלחה במקרים רבים.
קרא עודאת GUI ZHI TANG למדנו כפורמולה שמשחררת רוח קרה ומאזנת YING - WEI וחיצון, מעבר לזה לא נתנו לה דגש רב. אולם, אם נפתח קצת את הראש ונתבונן בצמחים ובשילובים שבה נראה שמשמעותה נרחבת בהרבה וכך גם השימוש בה. במאמר זה שרון מציגה את הפורמולה מזווית הסתכלות נוספת.
קרא עודבחרתי בעת הזו, חורף - זמן בו היאנג באופן טבעי חבוי, להרחיב על פורמולת הבחירה להצלת יאנג מ Shang Han Lun. המחבר, מאסטר Zhang Zhong Jing, בחוכמתו שילב שלושה צמחים בלבד שיחד מעצמים, מעשירים, מחזקים ומצילים יאנג. ללא אש ארצית אין חיים ומכאן חשיבותה של הפורמולה. זו היא פורמולה מאוד נוחה לעבודה, ניתן לרשום אותה בפני עצמה והיא משתלבת בקלות עם עוד צמחים. אז בואו נכיר לעומק את המצילה הקטנה (הגדולה) הזאת.
קרא עודבימי Shen Nong ו Huang Di האגדיים, נתנו לטעם מקום מרכזי בהבנת פעילות הצמח. במאמר זה שרון גמזו סוקרת את ציטוטי המקורות ואת הבנת הצמח דרך האיכויות המרכיבות אותו בכלל, והטעם בפרט.
קרא עוד